Duitse televisiezender NDR op pad door Friesland

 

Op de sporen van de Friese Elfsteden ging het televisieteam van de Duitse zender NDR meer als twee weken lang kris kras door Friesland. Via Albert Hendriks  van het Bureau voor Toerisme Friesland Holland in Wolvega en mij kwam het team in contact met diverse mensen, onderwerpen en bedrijven uit heel Friesland. Dit voor een leuk toeristisch programma “Landpartie”.

In het programma bereist een presentatrice inmiddels al 18 jaar met haar beroemde “rode fiets” diverse landstreken en steden.   Altijd op zoek naar mooie verhalen en interessante ontmoetingen met mensen uit deze regio’s. Nu ging het eens over de grens naar Friesland.

Bijzonder geïnteresseerd was de redactie in de verhalen van  Duitsers die al lang hier leven en werken. Zij wilden graag weten hoe de mensen in Friesland terecht zijn gekomen, wat hun hier doen voor de kost en wat zij vinden van het leven in Friesland. Zo kwamen hun ook in contact met mij. Ik woon en werk inmiddels meer dan 30 jaar in Sneek en werk voor vele regionale bedrijven voor vertalingen en in de marketing/PR met zicht op de Duitse markt. Dat deze "Duitse" tevens vrijwilligerswerk voor het Kazemattenmuseum doet was een van de redenen, dat er op Pinksterzondag bij stralende weer filmopnames in en rond om het museum plaats vonden. In mijn gezellige stadje Sneek gaaf ik op een ander dag een rondleiding voor het filmploeg met onder ander een bezoek aan het Scheepvaartmuseum en een kijkje in de Waterpoort. Maar ook een “Geheimtipp” van mijn kant mocht niet ontbreken:  Terschelling. Dit eiland is in Duitsland nog steeds niet zo bekend als Vlieland, Ameland of Texel. Zo ging het televisieteam twee dagen naar Terschelling, bezochten een Duitse echtpaar die hier vele jaren leeft en werkt en waren bijzonder aangedaan van deze “parel” onder de eilanden. Maar uiteraard kwamen ook de steden met onder ander Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen en diverse dorpen en bezienswaardigheden onder de aandacht. Vele leuke ontmoetingen met mensen uit deze regio ronden het beeld van Friesland af.

Anderhalf uur Friesland puur! Te zien op zondag, 13 augustus 2017 om 20.15 uur op de Duitse televisiezender NDR. 

Download
Lebenslauf Birgit Stachowski
Lebenslauf Birgit Stachowski.pdf
Adobe Acrobat document 212.9 KB
Download
Nederlandse cv
cv Birgit Stachowski.docx
Microsoft Word document 744.5 KB

Birgit Stachowski

Sneek, Nederland

Telefoon:  +31 6 44191708

E-mail:       bstachowski@home.nl

 


Links:

google-site-verification: googledc35cf16ec52fb70.html